Gebruik Neofetch om je systeeminfo te delen in screenshots

Wanneer Linux-screenshots gedeeld worden dan zie je vaak dat in de screenshots ook de systeemspecificaties gedeeld worden. Je kunt uiteraard gewoon het infopaneel uit de instellingen gebruiken, maar het kan fancyer met Neofetch.

Neofetch

Neofetch is een tool die je gebruikt in de terminal om je systeeminfo op een esthetisch aangename manier te delen. De gegevens worden zo op een overzichtelijke manier gedeeld. Je gebruikt het door de terminal te openen voor je een screenshot van je desktop neemt.

Installatie

Open de terminal.

Update je systeem

sudo apt update

Installeer Neofetch in Ubuntu.

sudo apt install neofetch

Gebruik

Typ de naam van het programma in de terminal.

neofetch

Je kunt dan een screenshot nemen van je hele desktop, zoals hierboven door Printscreen te drukken op het toetsenbord. Of enkel eentje van de terminal, klik rechts in de titelbalk van de terminal en kies voor ‘Take screenshot’.

Dat is het al! Het hoeft niet altijd een lange, uitgebreide post te zijn met heel veel stappen. Neofetch installeren en gebruiken is erg eenvoudig. En mocht je toch aanpassingen willen maken dan kun je de wiki even bekijken op de GitHub van Neofetch: https://github.com/dylanaraps/neofetch/wiki

Veel succes!


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie of stel een vraag.

Mastodon

Ontdek meer van Kevin Vermassen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder